Stylingtips voor elk gezicht en seizoenstype

Je gezicht is je visitekaartje. Het dragen van de juiste bril en passende make-up zet je mooiste kanten nog meer in de verf. Dankzij de tips van skintherapist en styliste Sofie Gérimont straal je in elk seizoen.

Veel hangt af van je gezichtsvorm en teint. Is je gezicht ovaal of eerder rond? En ben je een warm of eerder koud type?

1. Kortwerkend of langwerkend gelaat

Heb je een ovaal gezicht? Goed nieuws: jij staat met elk montuur. Maar helaas is niet iedereen met zo’n perfect symmetrisch gelaat gezegend. Weten welke gezichtsvorm je hebt én je bril en make-up daarop afstemmen, doet wonderen.

✓ Kortwerkend gelaat (rond, vierkant of driehoek)

Is je gezicht wat ronder? Dan kies je beter geen te ronde bril. Geef de voorkeur aan een hoekig montuur, want hoekige lijnen benadrukken de bovenkant van je gezicht. En die kant wil je net uitspelen.

Vierkante en driehoekige gelaatsvormen staan beeldig met een ovaal montuur, maar doen het minder goed met een hoekige bril. Kies een rond montuur om de ‘scherpe’ kantjes te verzachten.

✓ Langwerkend gelaat (rechthoek, hartvorm of diamant)

Bij een lang gelaat gaan we verkortend werken. Heb je een smal gezicht, dan herstelt een bredere bril het evenwicht in je gelaat. Ovale glazen zijn aan te raden voor wie een rechthoekig of diamantvormig gezicht heeft. Bij mensen met een hartvormig gelaat moet de versiering onderaan het montuur zitten.

2. Ken je seizoenstype

Als je weet welke kleuren je goed staan, ga je er nog beter uitzien en bespaar je een hele hoop geld. Vaarwel miskopen!

✓ Koele types: zomer en winter

Was je als kind heel blond en is je haartint doorheen de jaren steeds assiger geworden? Dan ben je wellicht een koud type. Zomertypes hebben een lichte oogkleur en huid met rozige ondertoon. Ze houden van highlights in hun haren en matchen steevast de kleur van hun handtas met die van hun bril, jas en schoenen. Opvallen doen ze niet graag.

Wintertypes hebben een heel bleke of licht getinte huidskleur met koele ondertoon. Hun haren zijn zwart of assig donkerbruin, maar nooit goudbruin. Zilver staat hen mooi. Ze gebruiken hun uiterlijk als een manier om hun veelzijdige persoonlijkheid te tonen.

✓ Warme types: lente en herfst

Lentetypes herken je aan hun crème-, goud- of perzikkleurige huid. Hun haren hebben een gelige of honingkleurige ondertoon en hun ogen zijn licht. Deze speelse types zijn het mooist in bloemenjurkjes en kleding met natuurelementen. Ook retroaccenten passen hen mooi. Een vintage bril is de kers op hun outfit.

De uitstraling van een herfsttype is warm en goudgeel, precies de kleuren die we associëren met dit seizoen. Een herfsttype heeft donker haar, donkere ogen en een huidskleur met geelachtige ondertoon. Ze houden van comfort, dragen zelden of nooit hakken en zijn dol op warme truien en sjaals met leuke prints.

3. Verziend en bijziend

De juiste make-up aanbrengen is een lastige klus, en al helemaal als je een bril draagt. Gelukkig weet Sofie raad.

Als je bijziend bent lijken je ogen kleiner wanneer je een bril draagt. Teken met een kohlpotlood tussen je wimpers om een vollere wimperlijn te creëren. Je ogen groter maken doe je door met een wit potlood je waterlijn in te kleuren.

Ben je verziend, dan draag je glazen die je ogen vergroten. Vermijd maquillage met glitter en blijf ook uit de buurt van te felle oogschaduw. Zachte tinten laten je ogen meer spreken.

Tot slot wat algemeen make-upadvies voor brildragers:

• Gebruik concealer voor een frisse blik. Door het dragen van een bril krijg je een donkere schaduw onder je ogen.
• Een bril vestigt de aandacht op je ogen. Zet je wenkbrauwen in de spotlights door ze keurig te epileren en in te kleuren.
• Ook je lippen mogen opvallen. Draag een matching lippenstift om je look helemaal af te werken.

Niet helemaal zeker welke bril en make-up je best draagt? Onze ervaren stylisten weten het wel. Vertrouw op hun stijl- en kleuradvies en boek een afspraak bij De BrilBoutique!

Gerelateerde artikels:

Scroll to top