Sportbrillen in de kijker

Sporten is niet alleen leuk en ontspannend, het zorgt ook voor een gezonde geest in een gezond lichaam! Om je sport in de meest optimale omstandigheden te beoefenen, kies je best voor een sportbril. Hiermee bescherm je niet alleen je ogen tegen schadelijke uv-stralen maar verminder je ook het risico op oogletsels.

Sportbril versus dagelijkse bril

Wie een sportbril kiest, zal merken dat zo’n bril er vaak iets anders uitziet dan een dagelijkse bril. Niet alleen het uitzicht, maar ook de samenstelling van een sportbril verschilt met die van een gewone bril.

1. MONTUUR

Het montuur van een sportbril heeft een perfecte pasvorm. Door te sporten beweeg je meer en transpireer je, dus moet je bril perfect op je hoofd blijven zitten. Als extra versteviging kun je een elastische band gebruiken die je rond je hoofd bevestigt. De aanpasbare neusstukken en brilarmen zorgen ervoor dat je de sportbril helemaal naar jouw maat kunt bijstellen. Heb je trouwens al gemerkt dat veel sportbrillen alleen een montuur hebben aan de bovenkant? Ook dat heeft een reden: door onderaan geen montuur te voorzien, wordt je gezichtsveld niet onderbroken door een storende montuurrand. Zo zie je het volledige plaatje, en het maakt meteen ook de ventilatie rond je ogen een stuk beter en comfortabeler.

2. GLAZEN

Al naargelang het type sport dat je uitoefent, zijn ook het type glazen van belang. Fietsers zijn dan weer goed geholpen met brillen met een breed gezichtsveld, skiërs gebruiken best een bril met dieptezicht en meerkleurenglas (zo weerkaatst het licht op de sneeuw minder fel in je ogen). De glazen van een sportbril zijn, net als de montuur, meestal gemaakt van kunststof: dit vermijdt een ernstig oogletsel bij een val of breuk.

3. GEWICHT

Een sportbril weegt ook niet zoveel: hoe lichter de bril, hoe comfortabeler om te dragen en hoe kleiner de kans dat hij afvalt of afglijdt tijdens het sporten.

Merk in de kijker: Rudy Project

Van fietsen tot lopen, van skiën tot duiken en van schieten tot golf: Brilboutique heeft een groot merkenaanbod aan hoogkwalitatieve sportbrillen voor alle sporten. Eén van die merken is Rudy Project.

Dit Italiaanse merk staat bekend voor de grafene samenstelling van z’n monturen. Deze innovatieve kunststof is lichter dan koolstof maar steviger dan diamant. Het zorgt ervoor dat je sportbril vederlicht maar toch oersterk en quasi onbreekbaar is! De Vent Controller en Power Flow zorgen dan weer voor een optimale en comfortabele ventilatie rond de ogen, niet onbelangrijk als je een actieve sport beoefent. Dankzij het Quick Change-systeem kun je de lenzen bovendien erg makkelijk veranderen. Bijkomende troef: de sportbrillen van Rudy Project zien er prachtig uit, Italiaans design op z’n best!

Expertise en service

Het team van Brilboutique kiest samen met jou een gepast montuur uit dat we volledig op jouw maat aanpassen. We hechten ook veel belang aan een uitgebreide oogtest. Hiermee kunnen we eventuele correcties uitvoeren op de glazen om jou een perfect zicht tijdens het sporten te garanderen. Op basis van de sport die je uitoefent, kiezen we ook het meest geschikte type glas. Van onbreekbaar glas met of zonder aangepaste tint, tot verkleurende of gepolariseerde glazen: wij begeleiden je graag bij de samenstelling van jouw persoonlijke sportbril. Wist je trouwens dat we ook sportbrillen op kindermaat hebben?

Ben je ook op zoek naar een sportbril? Kom gerust langs in onze coronaproof shop in Kermt. Ons gepassioneerde team helpt jou om een perfecte en betaalbare sportbril te vinden!

Scroll to top