Multifocale glazen, multifunctionele glazen

Zoek je een bril zoekt waarmee je letterlijk álles even scherp kunt zien? Kies dan voor multifocale glazen. Met dit type brillenglazen zie je zowel veraf als dichtbij scherp.

Drie brillen in één

In tegenstelling tot enkelvoudige glazen combineren multifocale glazen verschillende sterktes en functies. Dit komt door de specifieke slijpwijze van de glazen. Het glas wordt namelijk in 3 kijkzones verdeeld. De bovenste zone geeft je een scherp zicht in de verte. In de onderste zone vind je het leesgedeelte en het middelste gedeelte helpt jou bij het kijken naar een dashboard of computerscherm. Drie brillen in één, dus!

Even wennen

Door de geleidelijke overgang tussen de verschillende sterktes en kijkzones, is het in het begin vaak even wennen. Jouw ogen en hersenen moeten zich aanpassen aan een nieuwe manier van kijken. Tip: kijk niet enkel met je ogen in een bepaalde richting, maar draai je hele hoofd mee. Zo voorkom je dat bv. met je ‘leesbril’ de trap afloopt. Mogelijke aanpassingsproblemen zijn perfect normaal en verdwijnen na een tijdje.

Maatwerk

Multifocale glazen zijn uniek en worden op maat gemaakt. De BrilBoutique gebruikt hiervoor een hoogtechnologische meetzuil die een gepreciseerd en gedetailleerd beeld weergeeft van het oog.

Naast de individuele meting van de ogen, wordt ook het binoculair zicht getest. Dit is belangrijk, want hiermee wordt de sterkte van de glazen bepaald. Daarnaast wordt het middelpunt van de pupil uitgelijnd met het middelpunt van het glas, perfect in het midden. Bovendien voorzien we de glazen met een extra beschermingslaag door de ontspiegelings- en krasvrije coating. En we kunnen, afhankelijk van de dioptrie, de glazen ook nog eens dunner maken.

Dit alles zorgt voor comfortabele en perfect op maat gemaakte brillenglazen, die veel makkelijker en sneller wennen. De gemiddelde tijd voor gewenning is 1 dag.

Service

Ben je op zoek naar een nieuwe bril en zie je multifocale glazen wel zitten? Kom gerust langs in onze coronaproof optiek in Kermt of Diepenbeek. Ons gepassioneerd team begeleidt je graag bij het kiezen van jouw ideale bril!

Gerelateerde artikels:

Scroll to top