De BrilBoutique opent allereerste droge-ogencentrum in Limburg

Voor de meeste mensen zijn de ogen het belangrijkste en aantrekkelijkste zintuig. Helaas blijven zelfs die mooie kijkers niet van allerlei kwaaltjes gespaard. Heb je soms last van droge ogen? Daar kijken we niet van op: het droge oogsyndroom is anno 2020 een van de vaakst voorkomende oogaandoeningen.

Gelukkig is er ook goed nieuws, want in de regel zijn droge ogen goed behandelbaar. Tenminste, als je ermee naar een ervaren optometrist gaat. Zoals Gythe van De BrilBoutique. Zij doet je klachten in een oogwenk verdwijnen in haar nieuwe droge-ogencentrum

Optometrie: een uniek vak apart

Een orthoptist-optometrist is een paramedisch beroepsbeoefenaar in de oogzorg die oogaandoeningen en het visueel systeem onderzoekt én behandelt, zoals bv. dubbelzien, leesklachten en droge ogen. Sinds 2019 is het beroep wettelijk erkend, wat betekent dat (toekomstige) beoefenaars een gespecialiseerde bacheloropleiding moeten volgen. Deze maatregel is er gekomen om een kwalitatieve oogzorg te garanderen, en om de ellenlange wachtlijsten bij oogartsen in te perken.

Want veelal werken optometristen nauw samen met oogartsen. Dat geldt ook voor Gythe, zaakvoerster en optometrist bij De BrilBoutique. Zij volgde de vierjarige opleiding Optometrie aan Hogeschool Utrecht. Binnen de Benelux is deze opleiding uniek in haar soort. De studenten leren er diepgaand over de werking en gezondheid van het oog, hoe ze mensen met oogklachten analyseren, en hoe ze voorlichting, advies en correcte behandelingen moeten geven.

Oorzaak van droge ogen

Een groeiend aantal mensen heeft last van droge ogen. Verschillende omgevingsfactoren, zoals airco- en ventilatiesystemen en beeldschermen, liggen aan de basis. Uiteraard spelen ook biologische factoren zoals leeftijd en geslacht een belangrijke rol.

Cruciaal voor een gewenst en langdurig resultaat is een behandeling op maat. Naast de omgevings- en biologische factoren, kunnen er nog heel wat andere oorzaken zijn:

• problemen met de traanfilm en het traanvocht (bv. te weinig vloeistof)
• leefgewoonten
• oogchirurgie
• medische voorgeschiedenis en medicatiegebruik
• …

In het oog zijn de klieren van Meibom verantwoordelijk voor de productie van de lipidenlaag van de traanfilm. Door een verstoorde werking van deze klieren gaat de kwaliteit van de lipidenlaag omlaag en ontstaat een te snelle verdamping van de waterige laag. Met symptomen van droge ogen als gevolg.

Kies voor een doeltreffende behandeling van je droge ogen bij De BrilBoutique

Afhankelijk van de oorzaak, die we kunnen vaststellen met een grondige analyse van de tranenfilm, wordt een plan van aanpak opgesteld. Waar de ene persoon meer traanvocht nodig heeft, kan de andere persoon last hebben van een verstoorde werking van de klieren van Meibom. Extra vitaminen, tips of een lasertherapie kan dan verlichting brengen.

De BrilBoutique maakt gebruik van het hoogtechnologische Meibomask toestel, waarmee de oorzaak en dus niet alleen de symptomen van droge ogen worden aangepakt. Tijdens de behandeling worden de kliertjes van de meibomius gestimuleerd, waardoor ze geheractiveerd worden. Een Meibomask behandeling bestaat uit een gepatenteerde technologie:

LLLT (Low Laser Light Therapy)Deze lichttherapie op basis van infrarood werkt in op de bovenste en onderste oogleden, wat resulteert in een toename in de werking van de meibomiuskliertjes en dus zorgt voor een betere kwaliteit van de traanfilm.

Dankzij dit innovatieve toestel - dat niet alleen doeltreffend maar ook veilig is -en dankzij de expertise en opleiding van Gythe, mag De BrilBoutique zich de eerste gespecialiseerde oogzorgpraktijk voor droge ogen van Limburg noemen. Bovendien is de therapie volledig pijnloos, en kan je je activiteiten meteen weer aanpakken.

Droge ogen? Maak een afspraak bij De BrilBoutique

Begint het te kriebelen (aan je ogen) en wil je graag eens langskomen? Contacteer ons voor meer informatie over de vooronderzoeken en behandelmethoden, of maak meteen een afspraak.

Gerelateerde artikels:

Scroll to top