De 3D-geprinte bril: perfectie door innovatie

Een bril die volledig wordt samengesteld op maat van jouw unieke ogen, gelaatstrekken en gezichtsvermogen: het bestaat! Dankzij de innovatieve 3D-printtechniek biedt een 3D-geprinte bril jou een optimaal zicht én maximaal draagcomfort.

Voor de uiteindelijke print van de 3D-geprinte bril wordt het gezicht van de drager door een scanmachine nauwkeurig gescand. Hierdoor krijg je een bril die letterlijk perfect past op je gezicht. Dus geen schuivende, knellende, scheve of moeilijk aanpasbare brillen meer. De ingenieuze software van de gezichtsscanner bepaalt vervolgens de ideale afstand tussen de glazen en je ogen. Dat zorgt voor een perfect zicht en een nieuwe visuele beleving.

3D-print voor extra comfort

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor een 3D-geprinte bril.

Vooreerst ben je uiteraard zeker van een perfecte pasvorm. Reken daarnaast ook op uitstekend materiaal. Voor de vervaardiging van het montuur gebruikt men polyamide 12, een materie die sterker is dan acetaat, lichter dan titanium en flexibeler dan het gebruikelijke TR90. Bovendien is de bril ook erg milieuvriendelijk. Door de gesofisticeerde lasertechniek wordt het materiaal uiterst efficiënt gebruikt, met als gevolg een minimum aan afval. Ook van overstock is er geen sprake, omdat elke bril op maat wordt gemaakt. Kortom, een bril van topkwaliteit!

Hoe werkt het?

Het samenstellen van een 3D-geprinte bril gebeurt bij De BrilBoutique in 3 stappen.

1. We maken een gedetailleerde 3D-scan van jouw gezicht en analyseren hiermee jouw unieke gelaatstrekken, ogen en gezichtsvermogen. Ook de ideale afstand tussen de glazen en je ogen wordt berekend.

2. Je kiest een montuur uit ons uitgebreide gamma. Al naargelang het gebruik van de bril (dagelijks gebruik, werk, sport, …) worden brillenglazen en montuur op elkaar afgestemd. Daarna zie je op het computerscherm een simulatie van jezelf met de bril. Je krijgt dus een duidelijk beeld van hoe de bril staat op jouw gezicht.

3. Klopt het plaatje? Dan worden de glazen uiterst precies geslepen, waarna het montuur er rechtstreeks rond geprint wordt. Voor de 3D-print werkt De BrilBoutique samen met Materialise uit Leuven, marktleider in 3D-printing en met hun bewezen expertise de ideale partner voor De BrilBoutique. Na minder dan 3 weken is jouw 3D-geprinte bril klaar!

Gythe Grosemans, zaakvoerster De BrilBoutique, vertelt: “Een 3D-geprinte bril wordt volledig op maat gemaakt van jouw unieke gezicht. De perfecte pasvorm, het ultralichte gewicht, de allerbeste glazen … deze bril bezorgt de drager een optimaal zicht en het allerbeste comfort. Het is een totaal nieuwe beleving!”

Wil jij ook een 3D-geprinte bril of heb je vragen? Contacteer ons of kom langs in onze coronaproof optiek. Team BrilBoutique staat voor je klaar!

Gerelateerde artikels:

Scroll to top