All eyes on you: dé brillentrends van 2020

2020 wordt het jaar waarin je helemaal jezelf mag zijn. En daarbij hoort een passende bril. Ga je voor een felgekleurd design of geef je de voorkeur aan een minimalistische look? Wat je ook kiest: maak in het nieuwe decennium van jouw gezicht een blikvanger. BrilBoutique helpt je op weg met de voornaamste brillentrends van 2020.

Golden oldies

De ‘bril van vroeger’? Die is weer helemaal hip. De gouden details, oversized glazen en retro look passen helemaal in de brillenmode van dit jaar.

Wil je je vrouwelijkheid in de verf zetten? Dan is Chloé iets voor jou. Dit Franse haute couture-merk staat bekend om haar uitmuntende kwaliteit, elegante lijnen en gouden afwerking. Ondanks de klassieke stijl hebben de ontwerpen een frisse uitstraling en wordt er gebruik gemaakt van moderne materialen.

Caroline Abram & TALLA: Vrouwelijke elegantie versus stoere mannelijkheid

Caroline Abram ontwerpt brillen voor onafhankelijke vrouwen met een eigenwijs kantje. Typerend is haar gebruik van verschillende stijlen en warme tinten. Ook de sixties en seventies lijken nooit ver weg in haar monturen. Zo duiken de vintage vlinderbrillen vaak op in haar collecties.

Ontdek zeker ook de mooie kinderbrillen van Caroline Abram, Tête à Lunettes. Haar man Gianluca Gualandi is de bezieler achter het Italiaanse brillenmerk TALLA EYEWEAR, dat bekend staat om de ruwe materialen en grove bewerkingen. Terwijl zijn wederhelft heel vrouwelijke brillen ontwerpt, weet Gianluca de mannelijke brildragers te bekoren.

Less is more

‘Minimalisme’ is een woord dat je in 2020 vaak in de optiekzaak zal horen. Deze brillentrend is subtiel en zorgt voor een aangename pasvorm. Bovendien passen de verfijnde monturen op ieder gezicht.

Yuichi Toyama: High end Japans design, pure eenvoud

De collectie van de Japanner Yuichi Toyama staat voor een sterk staaltje vakmanschap. Het merk onderscheidt zich door z’n degelijkheid, sobere inkleuringen en weldoordachte designs. Elk model bestaat uit een lange, gebogen titaniumdraad en vormt zo een stijlvol en uniek lijnenspel. De brillen zijn uniseks en vederlicht.

Nog zo’n kwalitatieve brillenlijn met een strakke minimalistische uitstraling, is het Belgische merk Komono. Deze brillen zijn tijdloze fashion items die zichzelf jaar na jaar blijven bewijzen. Ook voor de jeugd hebben ze verfijnde en prijsgunstige modellen.

Milieu- en modebewuste designs

Een must voor liefhebbers van natuurlijk design? FEB31st maakt exclusieve, handgemaakte houten brillen. Elk montuur is opgebouwd uit dertien laagjes fineerhout, perfect aan elkaar gelijmd. Je kiest zelf de kleur en houtstructuur van iedere laag. Zo ontwerp je je eigen originele exemplaar. De brillen zijn op en top Italiaans en uniseks.

Monoqool: perfecte combinatie van technologie en comfort

De designers van het Deense Monoqool toveren vooruitstrevende monturen uit poeder. Met behulp van een 3D-printer worden de monturen laag per laag opgebouwd. Ieder frame weegt slechts 10 gram en bestaat uit meer dan 400 ultralichte laagjes. Voor hun schroefloze scharnieren ontvangen de designers wereldwijd lof. Hun ultieme doel in de nabije toekomst? Brillen die 100% personaliseerbaar zijn. En dat, terwijl ze de afvalberg verkleinen.

Kleur buiten de lijntjes

Wie verzot is op kleur of opvallende prints, kan dit jaar weer het hart ophalen. Als tegenhanger van de minimalistische look, eisen ook felle tinten hun plaats weer op in het modebeeld.

In het oog springen doe je met een bril van L.A. Eyeworks. Met hun bekende quote “A face is like a work of art, it deserves a great frame” zijn we het bij de BrilBoutique helemaal eens. De vormen zijn levendig en gewaagd, de kleuren fel en vrolijk. L.A. Eyeworks biedt de perfecte montuur voor wie graag rondloopt met een echte ‘eyecatcher’.

Gerelateerde artikels:

Scroll to top