De nachtbril: ideale oplossing voor nachtblindheid

Heb je ‘s nachts een slecht zicht? Of moeten je ogen lang wennen aan de overgang van licht naar donker? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid last van nachtblindheid. Deze aandoening mag dan wel knap vervelend zijn, een nachtbril is hierbij een perfecte oplossing!

Verschillende oorzaken

Nachtblindheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de erfelijke ziekte retina pigmentosa, die voorkomt bij 1 op 3.500 mensen, ervoor zorgen dat de lichtgevoelige staafjes in je netvlies niet meer optimaal werken waardoor je gaandeweg nachtblindheid ontwikkelt. Maar ook bepaalde aandoeningen van de oogzenuw, onbehandelde bijziendheid, staar en medicatie voor glaucoom kunnen deze aandoening veroorzaken.

Wist je trouwens dat een tekort aan vitamine A eveneens nachtblindheid in de hand kan werken? Dit komt omdat de lichtgevoelige staafjes van je netvlies deze vitamine nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Eenvoudige oplossing

Deze aandoening kan erg vervelend en zelfs gevaarlijk zijn: denk maar aan de wegmarkeringen of felle koplampen van je tegenligger die plots opduiken wanneer je ’s nachts autorijdt! Zover hoeft het gelukkig niet te komen want er is een eenvoudige oplossing: de nachtbril.

Deze bril kun je vergelijken met een zonnebril voor ’s nachts. De kenmerkende heldere gele of oranje glazen filteren de felle lichtstralen en zorgen voor een beter contrast. Hierdoor heb je een scherper zicht en vermindert de kans op verblinding in het donker aanzienlijk. Ook je ogen raken minder snel vermoeid, niet onbelangrijk tijdens een nachtelijke autorit! Net als bij een gewone zonnebril is een nachtbril ook op sterkte verkrijgbaar.

Welkom!

Heb je verdere vragen hierover? Contacteer ons vrijblijvend, we informeren je graag! Ben je geïnteresseerd in een nachtbril? Maak online een afspraak in onze coronaproof optiek en laat je adviseren en begeleiden door onze gepassioneerde medewerkers: samen stellen we jouw ideale nachtbril samen!

Gerelateerde artikels:

Scroll to top