Brilstyling: vind de bril die bij je past

Beter zien, da’s toch het enige doel van een bril? Think again. Meer dan ooit zijn brillen een verlengstuk van onze persoonlijkheid en levensstijl. En moet een bril perfect matchen met je innerlijk én uiterlijk. Benieuwd hoe onze professionele brilstylisten te werk gaan? Hieronder lees je hoe we jou kunnen helpen in je zoektocht naar de ideale look.

1. Let’s talk

Een bril weerspiegelt de persoonlijkheid van de drager. Daarom starten we het stylingproces met een persoonlijk gesprek. Wie ben je? Wat doe je? Ben je een actief of eerder rustig type? Zal je de bril een hele dag dragen of enkel op het werk? In het laatste geval is het belangrijk te kiezen voor een flexibele bril die eenvoudig af en aan gaat. En een montuur dat tegen een stootje kan.

2. Gezichtsanalyse

Na de kennismaking gaan we over naar de tweede stap van het stylingproces. Tijdens de gezichtsanalyse kijken we naar de vorm van je gezicht, kin en neus, de inplanting van je wenkbrauwen, de stand van je ogen, enzoverder. De onderlinge verhoudingen van deze kenmerken maken jouw gezicht uniek.

Met de juiste bril benadruk je de sterke punten van je gelaat. Welke kenmerken wil je in de kijker zetten? Zijn er kenmerken die je liever camoufleert? We stellen een spectrum op waarbinnen je de perfecte bril voor jouw gelaat kan kiezen. Mensen met een eerder hoekig gezicht gaan best voor een bril met zachte lijnen. Wie een rond gezicht heeft, opteert bij voorkeur voor een hoekig montuur. Is je gezicht ovaalvormig? Dan heb je geluk. Jij staat met zowat alle monturen!

3. Kleurtype bepalen

Vervolgens bepalen we je kleurtype. Met behulp van een kleurenkaart gaan we na welke ondertonen jouw huidtype bevat, zodat we een perfecte match kunnen vinden. Tinten als kastanjebruin of okergeel passen mooi bij mensen met een warme ondertoon. Ben je eerder van het koudere type met een frisse teint? Koele tinten staan jou goed.

Verder spelen ook je oog- en haarkleur een essentiële rol. Een bril met een blauwe ondertoon zal een blauwe iris mooi benadrukken. Donkerharigen laten best de warmte van een bruine tint in de kleur van hun brilmontuur terugkomen. Kleuren als legergroen, roze, okergeel, donkerrood, goud en mahonie zijn doorgaans een uitstekende keuze.

Houd ook zeker rekening met de kleuren in je garderobe. Ofwel kies je voor een gelijklopende kleur, die je moeiteloos met al je looks combineert. Wil je opvallen? Ga voor een tint die 'clasht' met je outfits.

4. Passen!

Nu we een goed beeld van je binnen- en buitenkant hebben, is het tijd om naar hartenlust monturen te passen. Hierbij hechten we belang aan het draagcomfort van de brillen én de nieuwste brilmode. Bij de BrilBoutique hebben we een ruim aanbod merkmonturen: van trendy tot retro, van kunststof tot hoogwaardige materialen zoals titanium en goud. En dat in verschillende prijsklassen.

Uiteraard zijn onze adviezen slechts richtlijnen en geen verplichtingen. Jouw eigen smaak en persoonlijke voorkeur is waar het uiteindelijk om draait.

5. Optioneel: Make-up tips

Make-up combineren met het dragen van een bril: heel wat vrouwen vragen zich af hoe je eraan begint. Welke kleuren moet je gebruiken om niet te fel te contrasteren met de kleur van je montuur? Hoe laat je je make-up mooi aansluiten bij je bril? We geven jou met plezier bijkomend make-upadvies.

6. Resultaat: de perfecte look

Het resultaat van een styling bij de BrilBoutique? Een bril die bij je uiterlijk past en je sterke punten in de verf zet, terwijl je trouw blijft aan je persoonlijkheid.

Alle medewerkers van de BrilBoutique genoten een professionele opleiding tot brilstylist. Kom langs voor een persoonlijke styling, of contacteer ons voor meer informatie.

Gerelateerde artikels:

Scroll to top