De innovatieve fietsbrillen van Rudy Project

Fietsen is niet alleen goed voor lichaam en geest, het is ook gewoon leuk! Wie in de meest optimale omstandigheden wil fietsen, kiest - naast een goede fietsuitrusting - best ook voor een degelijke sportbril. Rudy Project koppelt topkwaliteit aan Italiaans design en biedt sportbrillen met wereldklasse.

Een kwalitatieve sportbril beschermt niet alleen je ogen tegen schadelijke uv-stralen, het vermindert ook aanzienlijk het risico op oogletsels. Ben je fan van hoogkwalitatief Italiaans design? Dan is Rudy Project helemaal jouw merk!

Vederlicht en oersterk

Wat in 1985 begon met een collectie van 2 fietsbrillen, is uitgegroeid tot een compleet gamma sportbrillen met optische correctiemogelijkheden. Dit Italiaanse merk wordt in de Benelux verdeeld door Technolyt en staat vooral bekend voor de grafene samenstelling van de monturen. Het maakt de brillen vederlicht en tegelijk zo goed als onbreekbaar. De talloze innovatieve functies zoals de Vent Controller en de Power Flow zorgen dan weer voor een comfortabele ventilatie rond de ogen. Dé ideale fietsbril, dus!

Hoogkwalitatief, duurzaam design

Rudy Project kiest bewust voor een hoogkwalitatieve én duurzame samenstelling van hun design sportbrillen.

Simone Barbazza, Marketing Director & Sustainability Specialist Rudy Project: “Onze missie is om de prestaties van sporters naar een hoger niveau te tillen. Dit doen we met wetenschappelijk onderzoek naar materialen, aerodynamica, ventilatie en comfort. Alle Rudy Project-zonnebrillen en sportbrillen op sterkte worden in Italië gemaakt om de beste kwaliteitsnormen te leveren, zodat atleten zich volop op hun prestaties kunnen concentreren. Daarnaast zijn we erg gevoelig voor duurzaamheid: met ons Ridetozero-programma zetten we bij het samenstellen van onze monturen volop in op het gebruik van Rilsan Clear, een hoogwaardig biobased polymeer dat gemaakt is van ricinusolie uit India. Deze grondstof is volledig BPA-vrij, 100% hernieuwbaar en heeft het hoogste bio-gehalte op de markt.”

Een vaste waarde in het wielerpeloton

Rudy Project is al langer een vaste waarde in het wielerpeloton. Na een eerdere sponsoring van de Lotto Soudal wielerploeg werkt het merk al geruime tijd samen met Team Baloise Sport Vlaanderen. Daarnaast sponsoren ze heel wat internationale triatleten (Sam Long, Bradley Weiss,…), ’s wereld beste langlaufer (Johannes Klaebo), de Noorse wereldkampioen biatlon (Marte Olsbu Roiseland), de zeilers van American Magic, het Italiaanse nationale schaatsteam en een pleiade aan succesvolle paralympiërs. Rudy Project is dan ook het ultieme sportbrillenmerk en dat is ook Belgisch wielrenner Dylan Teuns, wielrenner bij Team Bahrain-Victorious, niet ontgaan.

Dylan Teuns: “Voor mij persoonlijk is een goede sportbril erg belangrijk. Zowel bij goede als minder goede weersomstandigheden rijd ik altijd met mijn bril op. Het maakt je zicht zoveel beter en je ogen worden minder vermoeid tijdens lange races. De Rudy Project-brillen zijn kwalitatief gewoon top en ze voelen erg comfortabel aan. Het maakt Rudy Project één van de beste sportbrillenmerken op de markt.”

Ontdek het aanbod!

Wil jij net als Dylan Teuns in optimale omstandigheden fietsen? Kom even langs in onze optiek en maak kennis met het aanbod van Rudy Project. De nieuwe collectie van 2022 brengt opnieuw het mooiste van Italiaans sportdesign!

Gerelateerde artikels:

Scroll to top