MYKITA - Handmade in Berlin

Of er nog zoiets bestaat als ‘Duitse degelijkheid’? Op die vraag antwoorden wij volmondig “ja”. Het Berlijnse brillenmerk MYKITA, dat uitblinkt in design en innovatie, is daar het ultieme bewijs van. Maak kennis met onze favoriete MYKITA-collecties.

Welcome to MYKITA HAUS

MYKITA is een onafhankelijk Duits brillenmerk dat kwalitatief vakmanschap combineert met hoogwaardige technologieën. De onderneming werd in 2003 opgericht door de grondleggers van brilstudio ic! Berlin: Moritz Krueger, Philipp Haffmans, Daniel Haffmans en Harald Gottschling.

De merknaam is afgeleid van het Duitse woord ‘kita’, dat ‘kinderdagverblijf’ betekent. Hiermee verwijzen de oprichters naar het eerste pand van hun onderneming. In een voormalig kinderdagverblijf gingen ze aan de slag met een duidelijke esthetische visie en de bereidheid om het hele proces - van tekentafel tot eindproduct - in eigen beheer te houden. Deze unieke locatie vormde meteen ook de basis van hun bedrijfscultuur, met nieuwsgierigheid en creativiteit als belangrijke kernwaarden.

Alles onder één dak

MYKITA zit in het hart van Berlijn, en Berlijn zit in het hart van MYKITA. Vandaag is de onderneming gehuisvest in een historisch gebouw in de hippe Kreuzberg-wijk. Onder leiding van Moritz Krueger bestaat het huidige team uit een diverse mix van mensen, met verschillende culturele achtergronden en individuele talenten. Samen dragen zij het veelzijdige karakter van het Berlijnse merk tot in de perfectie uit.

Alle brillen worden ontworpen én handgemaakt in het MYKITA HAUS. Deze moderne fabriek is een eerbetoon aan het kwaliteitslabel ‘handmade in Berlin’. Het onafhankelijk productieproces is zonder twijfel één van MYKITA’s grootste troeven. Op die manier behouden de designers alle vrijheid in creatie, en behoudt het merk zijn eigen typerende karakter.

Integer en strak design

De monturen van MYKITA zijn ideaal voor brildragers die houden van the basics, maar alleen genoegen nemen met het allerbeste. Dit is hét label voor liefhebbers van neutraal, integer en strak design.

Een greep uit onze favoriete MYKITA-collecties:

NO1
Deze lijn legde de basis voor het volledige gamma van MYKITA, dat intussen uit meer dan twaalf collecties bestaat. De brillen van MYKITA zijn voorzien van gepatenteerde, schroefloze scharnieren, waardoor de monturen niet snel beschadigd worden en langer in model blijven. Het productieproces van NO1 is vergelijkbaar met Japanse origami: door middel van een reeks buig- en vouwstappen worden de frames uit roestvrij staal tot een driedimensionale structuur gevormd.

LITE
In navolging van de NO1-collectie wilde MYKITA nog fijnere ontwerpen op de markt brengen. Draagcomfort en pasvorm zijn in deze lijn de belangrijkste kenmerken. De LITE-monturen bestaan uit acetaat, gecombineerd met hoogstaand roestvrij staal.

MYLON
Wist je dat MYKITA een pionier is in het ontwerpen van 3D-geprinte brillen? De MYLON-monturen zijn flexibel, vederlicht en duurzaam. Het vernieuwende productieproces en de stijlvolle finish van MYLON hebben MYKITA een prestigieuze iF material award en red dot design opgeleverd.

Hoewel de monturen een organische uitstraling hebben, gaat het wel degelijk over een hightech eindproduct dat vezel per vezel en laag per laag wordt opgebouwd. MYLON is gemaakt van fijn polyamidepoeder en wordt met behulp van Selective Lasering Sintering (SLS) geprint tot een solide en sterke constructie. De frames zijn volledig verstelbaar en hebben door de thermische aanpasbaarheid een perfecte fit met het gezicht van de drager.

Haal jouw MYKITA in huis

De collecties van MYKITA zijn beschikbaar in hun eigen winkels en bij een aantal geselecteerde partners, waaronder De BrilBoutique. Wil je graag een MYKITA-bril passen? Maak snel een afspraak via onze kalender en kom langs in onze winkels in Diepenbeek of Kermt.

Gerelateerde artikels:

Scroll to top