Styling: de psychologie achter jouw bril

Een bril is al lang niet meer enkel een praktisch, visueel hulpmiddel. Het is ook een stijlvol accessoire dat je persoonlijkheid in de kijker zet. Door een bril te kiezen met een bepaalde look of stijl, laat je ook zien wie je bent of hoe je wil overkomen. De BrilBoutique helpt je bij het vinden van een bril die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Er zijn heel wat mooie monturen die bij jou zullen passen. Toch bepalen enkele factoren welke bril jouw eigenheid helemaal in de verf zet.

De vorm: eyecatcher of klassiek

De vorm van het montuur zorgt ervoor dat je bril in het oog springt, of net niet. Ben je een rustig type en wil je vooral een natuurlijke look? Kies dan een klassiek montuur dat minder opvalt of ga voor een stijlvol en chique montuur dat subtiele klasse uitstraalt. Ben je wat extraverter en mag het iets meer zijn? Dan valt een montuur met creatieve vormen meteen in het oog valt, een echte eyecatcher!

Tip: hou bij het kiezen van het montuur wel rekening met de vorm van je gezicht. Heb je een rond gezicht? Dan kies je best een hoekig montuur. Heb je een hoekig gezicht? Dan kies je beter een rond exemplaar. Heb je eerder een ovaal gezicht? Dan past zo goed als elk montuur perfect op jouw gezicht.

Creatief met kleur

Ook de kleur van je bril licht een tipje van de sluier en geeft een inkijk in je karakter en persoonlijkheid. Zo heeft elke kleur een bepaalde invloed op hoe jij gezien wordt. Een zwarte bril oogt professioneel, klassiek, betrouwbaar en intelligent. Wit komt dan weer puur, modieus en stijlvol over. Donkerblauwe brillen zijn gesofisticeerd, terwijl lichtblauwe brillen rustgevend en jeugdig overkomen. Een rode bril wordt dan weer geassocieerd met een passionele en actieve persoonlijkheid. Spring je liever helemaal uit de band? Kies dan voor paars, geel of groen, dé kleuren van creatieve personen.

Ben je klaar voor jouw perfecte bril? Kom langs in de BrilBoutique en laat je verwonderen door het uitgebreide gamma. We adviseren en begeleiden je graag!

Maak een afspraak
Gerelateerde artikels:

Scroll to top