Interview met Remco Tans,
CooperVision Specialty EyeCare

Remco Tans, gespecialiseerd optometrist bij CooperVision Specialty EyeCare, één van de meest toonaangevende contactlensproducenten ter wereld: “Nachtlenzen bieden veel vrijheid en kunnen een grote impact hebben op je persoonlijke lifestyle. Ook voor sporters - zowel professioneel als recreatief - is dit in heel wat gevallen de een uitstekende visuele oplossing.” -

Nachtlens steeds populairder

Nachtlenzen worden steeds populairder en dat is geen toeval: door hun vele voordelen kunnen ze jou als lenzendrager een heel comfortabel zicht bieden. Draag je overdag lenzen en heb je soms toch nog last van droge en geïrriteerde ogen? Heb je hooikoorts of werk je in een stoffige omgeving of in een ruimte met airconditioning? Dan kunnen nachtlenzen in de meeste gevallen de ideale oplossing zijn! Hierbij draag je niet overdag lenzen… maar ’s nachts.

Eenvoudige werking, maximaal comfort

Remco Tans: “Het principe van de nachtlens is eenvoudig: terwijl je slaapt corrigeert de speciale harde, zuurstofdoorlatende nachtlens jouw ogen. Hierbij maakt de nachtlens geen direct contact met je hoornvlies maar ‘drijft’ het op de traanfilm op je oog. De nachtlens zorgt ervoor dat je hoornvlies tijdens je slaap tijdelijk vlakker wordt waardoor je ’s ochtends – wanneer je je nachtlens weer uitdoet – meteen een goed zicht hebt tot je ’s avonds bij het slapengaan terug je nachtlens indoet.”

Let wel: DreamLite® nachtlenzen zijn geschikt voor min-sterktes tot -5,00. Laat dus voor alle zekerheid vooraf je ogen nakijken door een oogarts of optometrist, hij of zij zal jou het juiste advies geven.

Belangrijke aandachtspunten om niet uit het oog te verliezen

Het dragen van nachtlenzen kan voor heel wat mensen een positieve ervaring zijn, al hou je best rekening met enkele belangrijke aandachtspunten.
1. Zorg vooral voor een goede hygiëne. Was altijd je handen voor het inzetten en uithalen van de lenzen en gebruik een goede desinfecterende en reinigende vloeistof.
2. Verwijder ook eventuele make-up of huidcrème rond je ogen voor je je nachtlenzen indoet.
3. Hou je altijd aan de geadviseerde draagtijd en volg de aanwijzingen van je specialist op bij het gebruik van de lenzen.

DreamLite® nachtlenzen: oog voor kwaliteit

Eén van de meest comfortabele en innovatieve nachtlenzen zijn de DreamLite® nachtlenzen van CooperVision Specialty EyeCare. Deze Nederlandse contactlensproducent introduceerde de nachtlens in 2002 en heeft ondertussen 4 designs in hun gamma: de DreamLite® (sferisch), DreamLite® TRX (torisch), DreamLite® Zoom (multifocaal) en DreamLite® MC (Myopie Management): voor elke bijziendheid een nachtlens, dus. CooperVision Specialty EyeCare staat bekend om zijn hoogkwalitatieve nachtlens die heel wat mensen een optimaal en comfortabel zicht biedt.

Remco Tans: “Onze DreamLite® nachtlenzen worden gemaakt van Boston XO materiaal. Dit heeft heel wat positieve eigenschappen zoals een optimale bevochtiging en bovendien is er geen plasma coating nodig. Dit maakt de lens minder kwetsbaar en garandeert comfort bij het dragen. Ook zien we in de praktijk een snelle gewenning.”

Myopie onder controle

Een bijkomend voordeel van het dragen van nachtlenzen is dat het de progressie van myopie (bijziendheid) kan vertragen, zeker bij kinderen. Niet onbelangrijk, als je weet dat steeds meer kinderen en jongvolwassenen al vroeg last hebben van bijziendheid. Populaire orthokeratologie lenzen (Ortho-K) zoals de innovatieve DreamLite® nachtlenzen van CooperVision Specialty EyeCare kunnen hierbij zeker helpen.

Wil je meer info over de DreamLite® nachtlenzen? Contacteer ons gerust, we informeren en adviseren je graag!

Gerelateerde artikels:

Scroll to top