Lenzen op maat: want elk oog is uniek

De BrilBoutique had eigenlijk ook ‘De ContactlensBoutique’ kunnen heten, want zaakvoerster Gythe heeft jarenlang ervaring als contactlens specialist. Ook vandaag blijft ze investeren in hoogtechnologische apparatuur voor de onderzoekruimte. Moet je ‘brillen’ en overweeg je om lenzen aan te schaffen? Of ben je een ervaren lenzendrager maar nog op zoek naar de meest comfortabele lenzen? Gythe en haar collega’s helpen je op weg.

Beter zicht, beter leven

“Na mijn studies ging ik meteen aan de slag als contactlensspecialist”, vertelt Gythe, “en dat gedurende vijf jaar. Nadien gaf ik 13 jaar lang wereldwijd trainingen voor Bausch&Lomb, een gerenommeerd Amerikaans bedrijf in de oogzorg en een van de grootste leveranciers van contactlenzen op aarde. Hun missie luidt ‘See better. Live better’.”

Contactlenzen zitten haar dus in het bloed, of beter gezegd, op het hoornvlies. En dat merk je duidelijk aan de aanpak bij De BrilBoutique: gewoon ‘beter zien’ is onvoldoende. Het team gaat voor optimaal zicht en comfort.

Maatwerklenzen: oog voor jouw ogen

Iedereen heeft een andere blik op de wereld. En ieder oog is uniek. “Veel mensen vinden het doodnormaal dat je brillenglazen op maat koopt, maar ze volgen niet dezelfde redenering wanneer het om lenzen gaat. Dat is jammer, want een gewone ‘standaardlens’ volstaat niet voor een maximaal kijkcomfort en kan bovendien onherstelbare schade aan de ogen veroorzaken. Contactlenzen horen aangepast aan jouw ogen, niet aan een standaardprofiel.”

Contactlenzen op maat bieden drie grote voordelen: draagcomfort, gezondheid en zicht. Met een uitgebreide aanpasprocedure worden de lenzen volledig afgestemd op jouw ogen. “Ten opzichte van standaardlenzen die je uit een rek haalt of online bestelt, biedt onze service van aanpassing en opvolging een veel gezonder alternatief. Wij kiezen voor jou lenzen die qua materiaal, diameter, kromming en sterkte het beste comfort en het scherpste zicht geven. Hiervoor werken we samen met kleine fabrikanten, die lenzen op maat maken voor onze klanten.”

Van zachte tot harde lens

Bij De BrilBoutique kan je vrijwel alle lenzen laten aanpassen:
- zachte lenzen die je maandelijks of wekelijks vernieuwd, ook om hoge oogafwijkingen te corrigeren zoals extreme vormen van astigmatisme
- vormstabiele (harde) lenzen
- nachtlenzen, die ervoor zorgen dat je overdag geen bril meer hoeft te dragen
- daglenzen, voor sporters die enkel lenzen dragen wanneer ze sporten, maar ook voor mensen die gewoon geen bril willen
- progressieve lenzen, waardoor de leesbril overbodig wordt

“Met progressieve lenzen kan je vanop elke afstand duidelijk zien. Een ideale oplossing om ouderdomsverziendheid, al dan niet in combinatie met verziendheid of bijziendheid, te corrigeren. Dit maakt ze uitermate geschikt voor 40-plussers die plots moeite ervaren bij het lezen. Met progressieve lenzen hoeven ze geen leesbril aan te schaffen. Het voltijds dragen van lenzen raden we aan vanaf 14 à 15 jaar. Op jongere leeftijd werken we met daglenzen, die afwisselend met de bril gedragen kunnen worden.”

Nieuwste technologie in de onderzoekruimte

Recent investeerde De BrilBoutique in hoogtechnologische meetapparatuur voor een diepgaande analyse van de ogen én om in te spelen op specifieke comfortproblemen. “Met deze apparatuur maken we zowel een geografische map van de opbouw van je hoornvlies als een gedetailleerde analyse van de traanfilm en de klieren in de oogleden. Dat is noodzakelijk voor aanpassingen van contactlenzen en om de ideale lenzen te vinden.”

Een goede aanpassing van je contactlenzen begint met een oogmeting en het maken van topografiebeelden in de winkel. “Vervolgens bestellen we proeflenzen, controleren de pasvorm en de reactie van het oog op de lens en draag je de lenzen een week lang op proef. Zo kan je op eigen tempo wennen aan het lenscomfort en het verbeterde zicht. Na die week kom je weer op controle voor een volledig nazicht van sterkte en pasvorm, en kan je je lenzen bestellen.”

Het resultaat van deze nauwgezette aanpak? Je voelt niet eens dat je lenzen draagt: het ultieme draagcomfort. Bovendien zie je de hele dag scherp en draag je lenzen op een gezonde manier. De BrilBoutique volgt de klanten zesmaandelijks op, speelt snel in op noden en staat klaar voor persoonlijk advies. Zo blijven je ogen in topconditie!

Ziet er goed uit? Kom langs in een van onze winkels of contacteer ons voor een oogmeting op maat.

Gerelateerde artikels:

Scroll to top