Topontwerpen en designerbrillen van Belgische makelij

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, en in het bijzonder voor onze Belgische ondernemers. Daarom steken we hen bij De BrilBoutique een hart onder de riem. We zetten hun fantastische ontwerpen in de kijker. Je vindt in ons kleine land zoveel prachtig vakmanschap terug, ook - en vooral - als het op brilmonturen en -accessoires aankomt. Ontdek de vier meest ‘in-het-oog-springende’ brilmerken uit Belgische handen.

Komorebi Eyewear: geïnspireerd op licht, transparantie en reflectie

Houd je van sobere maar betoverende designs? Dan is Komorebi iets voor jou. Komorebi is een op en top Belgisch brillenmerk met roots in het Oost-Vlaamse Aalst. Hun motto? “Less is more.” Want ‘minder’ hoeft niet noodzakelijk gelijk te staan aan ‘minder mooi’. Au contraire!

"Het licht dat door de bladeren schijnt" is de letterlijke vertaling van Komorebi. Een licht dat subtiel en haast onopvallend is, maar wanneer je er iets langer naar kijkt, ontdek je kleuren en lijnen die je in geen enkele andere collectie terugvindt. En laat dat net zijn wat Komorebi zo magisch maakt.

Bij Komorebi staat het metier voorop, zowel van de designer als van de fabrikant. Hun ontwerpen zijn puur Belgisch, de productie hoofdzakelijk Europees. Ook voor accessoires werkt Komorebi nauw samen met creatieve ateliers uit ons land.

Maatwerklenzen: oog voor jouw ogen

Iedereen heeft een andere blik op de wereld. En ieder oog is uniek. “Veel mensen vinden het doodnormaal dat je brillenglazen op maat koopt, maar ze volgen niet dezelfde redenering wanneer het om lenzen gaat. Dat is jammer, want een gewone ‘standaardlens’ volstaat niet voor een maximaal kijkcomfort en kan bovendien onherstelbare schade aan de ogen veroorzaken. Contactlenzen horen aangepast aan jouw ogen, niet aan een standaardprofiel.”

Contactlenzen op maat bieden drie grote voordelen: draagcomfort, gezondheid en zicht. Met een uitgebreide aanpasprocedure worden de lenzen volledig afgestemd op jouw ogen. “Ten opzichte van standaardlenzen die je uit een rek haalt of online bestelt, biedt onze service van aanpassing en opvolging een veel gezonder alternatief. Wij kiezen voor jou lenzen die qua materiaal, diameter, kromming en sterkte het beste comfort en het scherpste zicht geven. Hiervoor werken we samen met kleine fabrikanten, die lenzen op maat maken voor onze klanten.”

Hoet: Belgische haute couture

Een ander Belgisch brillenmerk dat een nieuw licht op design werpt, is Hoet. “You never make a first impression twice”, luidt hier het motto. En dat heeft ontwerper Patrick goed begrepen. Hoet is een van de allereerste brilontwerpers die gebruikmaakt van geavanceerde lasertechnieken en 3D-geprinte brillen in titanium vervaardigd.

Deze innovatieve en hoogtechnologische methoden en nieuw samengestelde materialen zijn gepatenteerd en worden aangewend in hun eigen collecties, waaronder Hoet Eyewear, Hoet Couture en Cabrio. Daarnaast ontwerpt Hoet ook brillen ‘op aanvraag’, voor andere merken en klanten.

Odette Lunettes by Eline De Munck

Heeft ze nog een introductie nodig? Omdat ze geen bril vond die haar lag, begon tv-gezicht Eline De Munck in 2015 haar eigen merk, Odette Lunettes. Sindsdien ontwerpt ze brillen en zonnebrillen en werden al heel wat nationale én internationale sterren met haar designs gespot.

In ons interview met Eline, zegt ze dat de bril meer en meer een fashion item wordt, waarmee je jouw outfit extra cachet geeft. We kunnen haar geen ongelijk geven: life’s too short om met maar één bril door het leven te gaan. Wil je dus schitteren als een echte vedette? Ga dan voor een tijdloos en elegant montuur van Odette Lunettes.

Komono: Antwerps topdesign aan betaalbare prijzen

Vallen je vakantieplannen in het water? Gelukkig bestaat ons land voor 6,2% uit H2O. Plekjes genoeg dus om van die eerste zonnestralen te genieten.

Om te voorkomen dat je verblind wordt door de Belgische zonnestralen, zet je maar beter een zonnebril van eigen bodem op je snoet. Wat dacht je van een trendy en modieus exemplaar van Komono, bijvoorbeeld? Komono werd in 2009 in Antwerpen opgericht als betaalbaar maar kwalitatief zonnebrillen- en horlogemerk. Sinds 2016 verkopen ontwerpers Raf Maes en Anton Janssen ook brillen op sterkte die exclusief verkrijgbaar zijn bij een geselecteerd aantal optiekers wereldwijd. Waaronder dus De BrilBoutique.

Wist je trouwens dat Komono ‘kleine dingen’ betekent? Als er één ding is dat je zeker moet doen tijdens deze bizarre periode, dan is het wel genieten van de little things in life. Zoals de zonnige momenten in ons landje ;-).

→ Onze Belgische ontwerpers in de kijker zetten, terwijl je zelf in de spotlights loopt? Kom langs bij De Brilboutique voor een bril die helemaal bij jou past.

Gerelateerde artikels:

Scroll to top